Normal_docent_werk_ontslag_leraar_tas

Het Fortes Lyceum in Gorinchem heeft een wiskundeleraar geschorst vanwege een veroordeling in Frankrijk voor het betasten van een tienjarige jongen. De docent heeft inmiddels zelf ontslag genomen. Dit meldt Brabants Dagblad.

Het incident vond ruim zestien maanden geleden plaats op een camping in Ambazac, in het Franse departement Haute-Vienne. Daar zou de leraar een tienjarige jongen hebben betast bij de toiletten. Hiervoor is hij veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en een schadevergoeding van 2000 euro. Ook mag hij vijf jaar Frankrijk niet in. De leraar heeft na het incident nog zestien maanden lesgegeven als wiskundeleraar aan het Fortes Lyceum.  
 
De zaak was niet eerder bekend, omdat de Franse politie niet verplicht is om het dossier delen met Nederland wanneer het om een misdrijf gaat in eigen land, schrijft het BD. Pas toen het delict na de uitspraak van de Franse rechtbank door de media openbaar werd gemaakt, kreeg de school lucht van het gebeuren.  
 
Het Fortes Lyceum en onderwijskoepel Stichting OVO waar de school onder valt, hebben contact opgenomen met het Landelijk Meldpunt Vertrouwensinspecteur van het ministerie van onderwijs. Ook is advies ingewonnen van de politie vanwege reacties die de school kreeg na bekendmaking van de veroordeling in de media. De eerste zorg van de directie en het team gaat uit naar de leerlingen en hun welbevinden, liet de school weten in een persbericht.
 
Door: Nationale Onderwijsgids