Normal_rss_entry-210326

Het vijfde deel van de succesvolle reeks Mees Kees-films is woensdag goed geopend. Mees Kees in de wolken trok op de openingsdag ruim 34.000 bezoekers. Daarmee heeft Mees Kees 5 het resultaat van zijn voorganger overtroffen. Dat heeft distributeur WW Entertainment vrijdag bekendgemaakt.

In Mees Kees in de wolken hoopt leerling Tobias dat de verlegen stagiair Mees Kees hem kan helpen het meisje Hasna mee uit te vragen. Maar Mees Kees heeft zijn eigen problemen; hij probeert angstvallig Marie Louise te ontlopen die hem een ballonvaart cadeau heeft gedaan. Ondertussen leert rectrix Dreus klas 6B de wals dansen voor het schoolfeest.

Acteurs Leendert de Ridder, die de hoofdrol in Mees Kees 4 overnam van Willem Voogd, en Sanne Wallis de Vries zijn weer terug in deel 5.

Het script van het vijfde deel is geschreven door Tijs van Marle, die ook verantwoordelijk was voor de vorige vier films. Ook de auteur van het boek, Mirjam Oldenhave, was hierbij betrokken. De eerste vier Mees Kees-films trokken in totaal 2,5 miljoen bezoekers in de Nederlandse bioscopen en wonnen diverse prijzen in onder meer Duitsland, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten.

Door: ANP