Normal_kind_peuter_dreumes_lopen_bewegen_gym

Kinderen die veel bewegen presteren beter. Diverse onderzoeken tonen aan dat kinderen die regelmatig bewegen gelukkiger, socialer en creatiever zijn dan kinderen die te weinig bewegen. Om de kinderopvang en het onderwijs te inspireren om meer te bewegen en bewegend te leren, lanceert Studio Swing de Bewegend Leren Database. Dit is een landelijke tool voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten om een beweegidee te maken en te delen met collega´s. Tijdens de Bewegend Leren Conferentie op 24 januari 2020 in Utrecht wordt de tool gelanceerd. Dit meldt Studio Swing.

Het idee voor de database is ontstaan vanuit een behoefte in de kinderopvang en het onderwijs. Het kost organisaties veel tijd om steeds opnieuw het wiel uit te moeten uitvinden op het gebied van bewegend leren. Met de online database wordt het mogelijk om gratis ideeën over bewegend leren op te doen. Via de computer, tablet of mobiele telefoon zijn de lesideeën beschikbaar. 
 
De Bewegend Leren Conferentie richt zich dit jaar specifiek op professionals die werken met kinderen tussen nul en zeven jaar. Ook beleidsmedewerkers, coaches en directeuren kunnen er inspiratie vinden. Na de openingsvoorstelling spreekt wetenschapsjournalist Mark Mieras over de breinontwikkeling in relatie tot beweging. In de twee workshoprondes worden voorbeelden gegeven van divers creatief beweegaanbod met een link naar de wetenschap, zodat bezoekers meteen ervaren hoe het toepasbaar is in hun werk of beleid. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids