Normal_download

Onderwijsvakbond Leraren In Actie (LIA) heeft in anderhalve dag tijd ruim 600 nieuwe leden erbij gekregen. Aanleiding is de chaotische koerswijziging van de Algemene Onderwijsbond afgelopen weekend. Dit meldt BNR.

De Algemene Onderwijsbond had de staking van 6 november in eerste instantie afgeblazen nadat er vrijdag een convenant was bereikt over 460 miljoen euro extra voor het onderwijs. Dat leidde echter tot veel boze reacties bij de achterban. Het hoofdbestuur heeft daarna afstand genomen van het convenant en voorzitter Liesbeth Verheggen is opgestapt.
 
Dit leverde LIA ruim 600 nieuwe leden op. De vakbond heeft nu zo’n 1800 leden, flink minder dan de Algemene Onderwijsbond bij wie zo’n 83.000 onderwijsprofessionals staan ingeschreven. LIA-voorzitter Peter Althuizen noemt de aanleiding van de ledengroei triest.
 
LIA geeft aan blij te zijn dat de onderwijsstaking woensdag doorgaat. De vakbond zat niet aan de onderhandelingstafel en wilde dat de staking doorging. De 460 miljoen euro van het kabinet is niet meer dan een "noodpakketje", vindt de bond.
 
Als het aan Althuizen ligt, komen er na woensdag nog meer en frequentere acties, zolang het kabinet niet met een groot investeringsplan komt. Ook vindt hij dat minister Slob moet opstappen nu hij heeft laten zien een slecht werkgever te zijn.
 
Door: Nationale Onderwijsgids