Normal_kinderen__les__hulp__juf__lerares__onderwijzer__docent__leerlingen__po__vo
Vandaag lanceerde het Arbeidsmarktplatform PO de campagne ‘Je bent er voor de klas’ in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht. Het doel van deze campagne is om jongeren te enthousiasmeren voor een carrière voor de klas. Als onderdeel van de campagne is de website www.voordeklasermee.nl gelanceerd, waar jongeren meer informatie krijgen over het leraarschap en het loopbaanperspectief. Dit meldt Smith Communicatie.
Nederland staat te springen om nieuwe leraren; er is volop werk in het onderwijs. Reden genoeg voor het Arbeidsmarktplatform PO om de campagne 'Je bent er voor de klas' te lanceren die het imago van het beroep van leraar een lift moet gaan geven. Speciaal voor de gelegenheid werd een pop-up klaslokaal gebouwd midden in het winkelcentrum. YouTuber Koen Weijlands mocht hier als verrassing zelf ervaren hoe het is om voor de klas te staan. De leerlingen van groep 7 van de Gertrudischool in Utrecht waren onder de indruk van de computerles. Al eerder werden rapper Mr. Polska en voormalig GTST actrice Stijn Fransen op deze wijze verrast met het 'on the spot' lesgeven. 
 
Onderdeel van de campagne is een speciale website die vandaag live is gegaan. Op de website www.voordeklasermee.nl kunnen jongeren vragen stellen aan chatbot Jip over het leraarschap: Hoe word je bijvoorbeeld leraar? Hoe groot is de baanzekerheid in het onderwijs? En wat is je loopbaanperspectief als leraar? 

 

Over het Arbeidsmarktplatform PO

Het Arbeidsmarktplatform PO is het platform van de werkgeversorganisatie (PO-Raad) en de werknemersorganisaties: Algemene Onderwijsbond (AOb), Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), CNV Onderwijs en de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv). Er worden projecten en onderzoeken gedaan naar knelpunten op de arbeidsmarkt van het primair onderwijs, zoals (regionale) arbeidsmarktanalyses, ervaringen van zij-instroom trajecten en innovatieve pilots waarin regionaal wordt samengewerkt om het lerarentekort aan te pakken. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids