Normal_vrouwen__opleiding__college__cursus__hoger_onderwijs__hbo__uni

Randstad gaat docenten die willen overstappen naar het vak Nederlands of Engels via verkorte opleidingen helpen aan een tweedegraads bevoegdheid. De opleiding is bedoeld voor mensen die al een lesbevoegdheid hebben. Hiermee wil Randstad bijdragen aan het terugdringen van het aanhoudende lerarentekort. Dit meldt Randstad.

In het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs is de behoefte aan docenten Nederlands of Engels groot. Randstad gaat docenten die willen overstappen naar het vak Nederlands of Engels via verkorte opleidingen helpen aan een tweedegraads bevoegdheid. De opleiding is bedoeld voor mensen die al een lesbevoegdheid hebben. In maximaal twee jaar worden zij omgeschoold naar docent Nederlands of Engels. Met het initiatief wil Randstad, in samenwerking met opleidingsinstituut Hogeschool NCOI, bijdragen aan het terugdringen van het aanhoudende lerarentekort in Nederland.
 
Vandaag gaat de eerste klas van start met tien deelnemers vanuit verschillende achtergronden, variërend van docent geschiedenis tot docent maatschappijleer. Bij aanvang staan docenten direct drie dagen voor de klas, afgewisseld met één dag theorieles. Op die manier brengen deelnemers opgedane kennis direct in praktijk op een werkplek. In maximaal twee jaar zijn zij inzetbaar als docent Nederlands of Engels.
 
Op termijn willen de samenwerkingspartners het opleidingsaanbod aanvullen met het vak Wiskunde. Ook komt er een speciaal traject voor zij-instromers vanuit andere beroepen.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids