Logo_vergrootglas__inspectie__toezicht__controle

Een docent biologie van het Roelof van Echten College in Hoogeveen heeft aan leerlingen cijfers gegeven voor toetsen die ze niet hadden gemaakt. Ook klopten sommige cijfers niet doordat de docent de opdrachten niet goed nakeek. De school heeft een melding gemaakt bij de Onderwijsinspectie en heeft de betreffende docent meteen ontslagen. Dit meldt Dagblad van het Noorden. 

Het gaat om twee vmbo-klassen uit het derde jaar. De situatie deed zich in ieder geval voor bij een praktische opdracht. Onderzocht wordt of er ook iets mis is met andere toetsen. Volgens het Roelof van Echten College hield de biologiedocent zich niet aan het toetsingsprogramma. 
 

Consequenties

Omdat de derdeklassers nu behoorlijk wat lesstof niet aangeboden hebben gekregen, heeft de school ervoor gekozen om het vak biologie niet mee te laten wegen voor de overgang naar klas 4. De leerlingen moeten de stof gedurende het komende jaar inhalen, inclusief toetsen.
 
De school spreekt van een ernstige situatie, schrijft Dagblad van het Noorden, maar laat weten dat er geen aanwijzingen zijn dat er meer klassen de dupe zijn geworden van de leerkracht.
 
Door: Nationale Onderwijsgids