Normal_zwemmen_zwembad_schoolzwemmen

Er is een nieuwe cao voor medewerkers van zwembaden en zwemscholen. De afspraken die zijn gemaakt moeten zorgen voor een verhoging van de zwemveiligheid. Dit meldt FNV.

Zwemveiligheid

"De nieuwe afspraken zorgen voor meer zwemveiligheid", aldus Hanan Yagoubi, cao-onderhandelaar namens de FNV: "Elke zwemaccommodatie moet een toezichtplan hebben. En elke werknemer moet na maximaal drie uur werken een verplichte, betaalde pauze van tien minuten houden."
 
De nieuwe cao loopt van 1 oktober 2019 tot en met 31 december 2020. Naast afspraken over het vergroten van de zwemveiligheid, zijn er afspraken gemaakt over een loonstijging. 
 

Vervolg Sociale Agenda

De Sociale Agenda, zoals afgesproken in de vorige cao, wordt verlengd. De focus komt deze cao-periode te liggen op het vergroten van veiligheid, vitaliteit en werkgelegenheid. In de Sociale Agenda werken werknemers en werkgevers samen om plannen te smeden rondom deze onderwerpen. Doel is om deze plannen om te zetten in rechtsgeldige afspraken die gelden voor alle zwembaden en zwemscholen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids