Normal_knaw_logo

In 2019 treden 71 nieuwe leden op tot het ComeniusNetwerk. Tot het netwerk gaan de ontvangers behoren van het Comeniusprogramma van het Nationaal Regieorgaan Onderzoek (NRO), samen met de genomineerden voor de Docent van het Jaar Verkiezing 2019. Dit meldt de KNAW.

38 docenten krijgen van het NRO een beurs van 50.000 euro toegekend waarmee ze een vernieuwingsproject in hun onderwijs gaan uitvoeren. Tevens ontvangen 23 Senior Fellows een beurs voor projecten om het onderwijs binnen hun opleidingen te vernieuwen. 6 Leadership Fellows krijgen een beurs waarmee ze een vernieuwingsproject aan hun instelling kunnen uitvoeren. 
 
Ook worden de genomineerden voor de Docent van het Jaar Verkiezing (ISO) lid van het ComeniusNetwerk. De Docent van het Jaar heeft een onderwijsbeurs ontvangen die voor onderwijsinnovatie gebruikt kan worden.
 
Tijdens het Comenius Festival op 6 juni 2019 worden de docenten lid van het ComeniusNetwerk van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. De nieuwe leden treden dan officieel toe. Binnen het netwerk kunnen zij zich samen met andere onderwijsvernieuwers inzetten voor de verbetering van het hoger onderwijs op de lange termijn. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids