Normal_leraar__klaslokaal__klas_

Naast De Staat van het Onderwijs van de Inspectie van het Onderwijs publiceren verschillende organisaties een eigen ‘staat van…’. Ook deze publicaties zijn op 10 april overhandigd aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dit meldt de Onderwijsinspectie.

Het gaat dit jaar om:
 

De Staat van de Ouder 

De Staat van de Ouder wordt jaarlijks gepubliceerd door Ouders & Onderwijs. Deze organisatie is er voor alle ouders met schoolgaande kinderen in Nederland.
 

De Staat van de Schoolleider 

De Staat van de Schoolleider wordt tweejaarlijks uitgebracht door de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). AVS is de belangenvereniging en vakbond voor alle leidinggevenden in het funderend onderwijs.
 

De Staat van Samenwerkingsverbanden

De Staat van de Samenwerkingsverbanden is een initiatief van PassendOnderwijs.nl. In PassendOnderwijs.nl zijn negen verschillende organisaties rondom samenwerkingsverbanden (SWV’s) verenigd.
 

De Staat van het Nederlands Onderwijs in het Buitenland

De Staat van het Nederlands Onderwijs in het Buitenland wordt gemaakt door Stichting NOB. Zij zijn het netwerk tussen 200 scholen in 115 landen om ons heen.
 

De Staat van het Internationaal Onderwijs

Stichting Internationaal Onderwijs (SIO) brengt tweejaarlijks De Staat van het Internationaal onderwijs uit.
 
Ministers Slob en Van Engelshoven namen de publicaties in ontvangst tijdens het congres De Staat van het Onderwijs in Utrecht. De rapporten bevatten onderzoeken en conclusies over de positie van een bepaalde groep of bepaald onderdeel van het onderwijs, zoals ouders van leerlingen en studenten.
 
Door: Nationale Onderwijsgids