Normal_onderhandelingen__handen_schudden

Het Hoofdvaart College in Hoofddorp en de techniekinstructeur die zij eerder dit jaar hebben geschorst hebben mediation toegewezen gekregen. De instructeur eiste gisteren via Stichting Onderwijsgeschillen zijn baan terug. De geschillencommissie wil dat beide partijen eerst zelf proberen de kwestie op te lossen. Dit meldt het AD.

De docent werd door de school geschorst omdat hij volgens leerlingen de profeet Mohammed zou hebben beledigd. De instructeur noemt de beschuldigingen onzin. Leerlingen stapten met hun beschuldiging naar de directeur nadat de man in de klas een leerlinge had aangesproken op haar gedrag. Daarbij zou hij beledigende uitspraken hebben gedaan over de profeet. De docent zegt dat het meisje al langer bezig was met stoken en dat het incident kon uitlopen op een schorsing omdat de directeur hem niet moet.

De docent zit sinds 21 januari al thuis. Via de geschillencommissie heeft hij gisteren geprobeerd zijn baan terug te eisen. De commissie heeft de school en de docent nu vier weken de tijd om een oplossing te vinden. Lukt dit niet dan doet de commissie alsnog uitspraak.

Door: Nationale Onderwijsgids