Normal_klas_ouders_ouderavond

Nu het lerarentekort in het onderwijs bijna gemeengoed is geworden, is het voor sommige ouders steeds moeilijker om begrip op te brengen voor de problemen waar scholen tegenaan lopen. Om school en ouders hierin weer dichter bij elkaar te brengen, zijn speciale cursussen bedacht. Dit meldt NOS.

Het lerarentekort is namelijk ene gezamenlijk probleem van zowel school als ouders. Toch lijken steeds meer ouders het een probleem van de school te vinden. Ze zijn het zat dat hun kind weer een dag thuis zit bij ziekte en vindt dat de school gewoon vervanging moet regelen.
 
Om het begrip tussen ouders en de school te vergroten, zijn er speciale cursussen bedacht. Hierbij is een goede communicatie tussen beide partijen cruciaal. Op basisschool De Vier Leeuwen bijvoorbeeld oefenen ouders, docenten en de directeur samen met acteurs hoe je als docent een gesprek voert met ouders die te horen hebben gekregen dat hun kind thuis moet blijven vanwege zieke docenten. De NOS heeft een kort filmpje hiervan gemaakt. Deze is te zien op de voorpagina van de Onderwijsgids onder het kopje Video.
 
Door: Nationale Onderwijsgids