Normal_gereedschap_techniek_hamer_tang

Leerlingen van vmbo-school het Hoofdvaart College in Hoofddorp hebben een techniekinstructeur beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed. De school heeft hem daarop geschorst, maar de instructeur ontkent de aantijging. De Algemene Onderwijsbond noemt het “een unieke zaak”. Dit meldt De Telegraaf.

Volgens de techniekinstructeur sprak hij die dag in januari in de klas een leerlinge aan op haar gedrag, en werd hij vervolgens in de pauze door andere scholieren beschuldigd van het beledigen van de profeet Mohammed. De leerlingen gingen vervolgens naar de directeur en deze besloot daarop de docent te schorsen. Sindsdien zit hij thuis, schrijft De Telegraaf. Zijn schorsing is recent verlengd met drie maanden om “de sociale veiligheid van de leerlingen en de vereiste rust en orde binnen de school” te kunnen borgen.
 
De instructeur ontkent die dag überhaupt met leerlingen over het geloof te hebben gesproken. Hij heeft een klacht ingediend bij de onafhankelijke Commissie van Onderwijsgeschillen en de hoorzitting daarover zal op 21 maart plaatsvinden. Volgens de school is door de gebeurtenissen van beide kanten het vertrouwen geschonden en zal eerst mediation moeten plaatsvinden voordat de techniekinstructeur zou kunnen terugkeren. De Algemene Onderwijsbond zegt een dergelijke reden voor een schorsing nog nooit te hebben meegemaakt. “Dit is een unieke zaak.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids