Normal_geweld_mishandeling__kind__agressie

Vandaag start de nieuwe landelijke campagne ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ die mensen oproept in actie te komen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. Bewustwording en in actie komen is belangrijk. Uit recent onderzoek van het WODC blijkt dat huiselijk geweld en kindermishandeling nog steeds op grote schaal gebeurt. Dat schrijven minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en minister Sander Dekker van Rechtsbescherming in een brief aan de Tweede Kamer, zo meldt Rijksoverheid. 

Huiselijk geweld en kindermishandeling is één van de grootste geweldsproblemen in Nederland. De gevolgen zijn groot en vaak levenslang merkbaar. Mensen uit de directe omgeving van slachtoffers van huiselijk geweld vermoeden vaak dat er iets mis is. Uit een recente peiling in opdracht van de ministeries blijkt dat drie op de tien mensen hun vermoedens alleen met hun partner bespraken of dat ze hier helemaal niet over spraken.

De nieuwe campagne wil mensen aansporen om wél die eerste stap te zetten bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. De campagne richt zich de komende maanden op kindermishandeling. Later dit jaar komen ook oudermishandeling en partnergeweld aan bod.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids