Normal_pool-table-1283911__340

Wiskundedocent en poolspeler Erik Van Haren bedacht een lesmethode om wiskundige vraagstukken praktisch te maken: met Smartpool wordt de pooltafel ingezet om ingewikkelde wiskundesommen leuker en begrijpelijker te maken. Scholen zijn enthousiast. Dit meldt NOS.

Bij een spelletje pool komen allerlei ingewikkelde wiskundige vraagstukken om de hoek kijken, zoals de chaostheorie, de botsingstheorie en het berekenen van hoeken. Perfect dus om in de klas te gebruiken. Wiskundedocent Van Haren schreef daarom een boekje vol reken- en meetopdrachten voor het spelen van poolbiljart, in opdracht van Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB).  "Ik heb er driehoeksgetallen, rekenen en een beetje meetkunde ingezet. Zo zijn leerlingen met wiskunde bezig zonder dat ze het doorhebben", aldus Van Haren. 
 
Scholen, docenten en leerlingen zijn enthousiast: dat blijkt wel uit de grote vraag naar de mobiele pooltafels, waarvan er eerst 20 met overheidssubsidie zijn gemaakt.  In de toekomst wil de KNBB kampioenschappen organiseren waarin scholen uit het hele land het tegen elkaar opnemen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids