Normal_pascal_cuijpers_nieuw

De jury’s van de Nationale prijs voor de Onderwijsjournalistiek, Beste Onderwijsblog en Werkbeurs Onderwijsjournalistiek hebben de nominaties 2019 vastgesteld. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op donderdag 24 januari 2019 in de Jaarbeurs te Utrecht. Docent Pascal Cuijpers, blogger voor onder meer de Nationale Onderwijsgids, is een van de genomineerden voor de Fons van Wieringenprijs voor beste onderwijsblog. Dit meldt de Stichting Stimulering Onderwijsjournalistiek.

Het programma omvat voorafgaand aan de bekendmaking een lezing van Dr. Nico Drok, journalist en lector aan de Hogeschool Windesheim waarin hij ingaat op de berichtgeving over onderwijs in de media. Ook komt aan de orde of – en zo ja hoe – de journalistiek  een rol kan spelen bij veranderingen in het onderwijs (constructieve journalistiek) en hoe de onderwijssector daarbij eventueel kan worden betrokken (civic journalism).

Nico Drok wil hierbij vooral met de aanwezigen in gesprek gaan over dit onderwerp.  Aan de aanwezigen wordt de vraag voorgelegd wat hun ervaringen zijn met de media en op welke ontwikkelingen in het onderwijs de journalistiek alert zou moeten zijn. Zo mogelijk wordt de lezing na afloop in boekvorm gepubliceerd.

Nominaties

De genomineerden voor de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2010 zijn Hielke Jan Borger e.a. (Argos), Michiel van Nieuwstadt (Onderwijsblad), Joëlle Poortvliet (Onderwijsblad), Ingeborg van der Ven (Science Guide), Anja Vink (Vrij Nederland) en  Johannes Visser (De Correspondent).

Voor de Fons van Wieringenprijs 2019  (voorheen Prijs Beste Onderwijsblog) zijn naast Pascal Cuijpers ook Casper Hulshof, Paul A. Kirschner:, Monique Marreveld en Martin Ringenaldus genomineerd.

De genomineerden voor de Werkbeurs Onderwijsjournalistiek 2019 zijn nog niet bekend. Deze worden in januari bekendgemaakt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids