Normal_amsterdam__rijksmuseum__museumplein__toerisme__toeristen

Jikkemien Kuypers, docent Geschiedenis aan de SG Newton in Hoorn, is verkozen tot Geschiedenisleraar van het Jaar 2018. Maarten van Rossum overhandigde haar een oorkonde en een bos bloemen tijdens de prijsuitreiking in het Rijksmuseum afgelopen zaterdag. Kuypers is nu een jaar lang ambassadeur van het Geschiedenisonderwijs en zal in die hoedanigheid onder meer een lesvideo opnemen met Schooltv. Dit meldt het Rijksmuseum.

Haar leerlingen hebben ook geluk. Als winnende leraar mag zij drie klassen meenemen naar het Rijksmuseum. De docenten die op plek 2 en 3 eindigden mogen met hun leerlingen naar het Nationaal Archief in Den Haag.

De verkiezing van de beste Geschiedenisdocent wordt jaarlijks georganiseerd door het Rijksmuseum, de NTR en het Nationaal Archief. Een jury van didactici en historici selecteerde uit alle aanmeldingen vijftien docenten die vervolgens op school werden bezocht. Uiteindelijk leverde dat drie genomineerden op waaruit Kuypers werd gekozen als winnaar. De jury roemt haar onder meer om haar “onuitputtelijke vakdidactische arsenaal’ waarmee zij het voor elkaar krijgt dat leerlingen zelfs de meest abstracte onderwerpen leuk gaan vinden.

In 2019 is er weer een verkiezing. Vanaf maart 2019 kunnen scholen en leerlingen hun docent aanmelden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids