Normal_protest__staken__actie__demonstratie

Vandaag komt de publieke sector in actie. Vakbond FNV en beroepsverenigingen uit verschillende publieke sectoren, verzameld in het collectief ‘Publieke Sector in Actie’, houden samen om 18.00 uur een stille tocht op het Lange Voorhout in Den Haag. Dit meldt FNV.

Zij roepen werknemers op uit de zorg, het onderwijs, de politie, van defensie en iedereen die zich met hen solidair voelt, om naar Den Haag te komen. De organisaties vragen aandacht voor de problemen waarmee de publieke sector momenteel te kampen heeft en die de kwaliteit van deze sectoren in gevaar brengen: de hoge werkdruk, de achterblijvende lonen en de toenemende personeelstekorten.
 
Na jaren van bezuinigingen vinden de organisaties het onacceptabel dat het huidige kabinet 2 miljard euro schenkt aan buitenlandse investeerders en aandeelhouders door de dividendbelasting af te schaffen, terwijl de problemen in de publieke sector steeds groter worden.
 
De gezamenlijk actie is geïnitieerd door de protesterende leraren achter PO in actie. In een ingezonden brief in het AD op 6 september riepen zij de publieke sector op om gezamenlijk in actie te komen. "Wat als we nu eens samen opkomen voor een gezondere publieke sector. Met tienduizenden of honderdduizenden agenten, verpleegkundigen, leraren en militairen zij aan zij.”
 
De protestactie vindt vanavond plaats om 18.00 uur op het Lange Voorhout in Den Haag.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids