Normal_atlas_kaart_aardrijkskunde_reizen_vakantie_route

Mbo-scholen leiden op voor de regionale arbeidsmarkt, maar deze arbeidsmarkt is vaak heel internationaal. Docenten kunnen hun studenten hierop voorbereiden door de leeromgeving of lesinhoud internationaal te maken. Nuffic zoekt voorbeelden van docenten die aan hun vak een internationale dimensie geven. Dit meldt Nuffic.

Interculturele competenties

Door interculturele competenties te trainen kunnen docenten studenten bijvoorbeeld voorbereiden op het werken met patiënten van niet-Westerse komaf. Of opdrachten geven waarin ze rekening moeten houden met de Europese wetgeving rondom persoonsgegevens. ook kunnen docenten buitenlandse organisaties vragen om uitdagingen te formuleren voor hun studenten.

Nuffic wil aan de hand van de ingestuurde voorbeelden de diversiteit van internationalisering in het mbo in kaart brengen en hoe dit speelt voor verschillende vakken. Zo kan Nuffic ook weer andere docenten inspirerende voorbeelden geven.

Meedoen?

Geef voor 5 oktober je beste voorbeeld via: https://www.surveymonkey.com/r/8Q62BLJ. De leukste voorbeelden worden ook genoemd in een special van de mbo-krant. Onder de inzendingen wordt een Globi-spel verloot ter waarde van 450,- euro.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids