Normal_leerling_docent_leerkracht

De zomervakantie is bijna voorbij en dat betekent dat de estafettestaking in het onderwijs ook weer wordt opgepakt. De eerste provincies die in het nieuwe schooljaar aan de beurt zijn, zijn Zuid-Holland en Zeeland. Op 12 september zullen daar de juffen en meesters het werk neerleggen. Het is nog niet bekend hoeveel basisscholen in de regio die dag dichtblijven. Dit meldt het AD.

Sinds begin dit jaar staken elke maand de basisschoolleraren van een andere regio. De estafettestaking heeft al tot effect gehad dat het ministerie de salarissen van de leraren heeft verhoogd, maar de onderwijzers zijn nog niet tevreden. Ze willen dat ook de werkdruk in het onderwijs wordt aangepakt en dat de salarissen in het basisonderwijs gelijk worden getrokken met die in het voortgezet onderwijs.

De staking in Zuid-Holland en Zeeland op 12 september wordt afgesloten met een manifestatie in Rotterdam. Stakende leraren lopen dan in optocht van het Wilhelminaplein naar de Euromast. Omdat het nu nog zomervakantie is, is nog niet bekend welke scholen precies meedoen aan de staking.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids