Normal_klaslokaal345

Het lerarentekort blijft een hot item deze zomer. Zo overweegt scholengroep Zaan Primair een vierdaagse schoolweek in te voeren op verschillende basisscholen in de Zaanstreek. In de afgelopen tijd is hiermee op één school al geëxperimenteerd. Dit meldt NH Nieuws.

Momenteel zijn er voor alle klassen van de basisscholen die onder Zaan Primair vallen leerkrachten gevonden. Maar de scholengroep is vooral bang voor ziekte onder leraren: de vervangingspoel is nu al bezet, zegt voorzitter Niko Persoon van Zaan Primair.
 

Vierdaagse schoolweek

Daarom wil Zaan Primair anticiperen op de problemen die gaan ontstaan als de eerste zieke leraren zich aandienen. "Het verdelen van de groepen en de directeur voor de klas, hebben we al geprobeerd. Nu overwegen we op sommige scholen een vierdaagse schoolweek in te voeren.” Samen met collega’s wordt gekeken of de vierdaagse schoolweek als structurele oplossing kan dienen.
 

Onderwijsinspectie niet blij met experiment

Op één school is in de afgelopen maanden al geëxperimenteerd met een kortere schoolweek. Volgens Persoon is de Onderwijsinspectie is daar niet blij mee, “maar die weten ook dat als er geen leraren zijn, alles ophoudt".
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids