Normal_peuter_kinderen_spelen_zand

Op dinsdag 6 november 2018 vindt voor de zevende keer het jaarcongres Leve het jonge kind plaats. Thema van dit jaar is: De gelukkige start van een nieuw begin. Dit meldt Het Jonge Kind.

Dagvoorzitter Bas Levering gaat na de opening van het congres in gesprek met prof.dr. Sieneke Goorhuis over de actualiteiten rondom het jonge kind. Hierna vertelt dr. Annerieke Boland (Lector Jonge kind, Hogeschool iPabo, Amsterdam/Alkmaar) wat er verstaan wordt onder de ‘kwaliteit van spel’ en wat een volwassene daarvoor kan betekenen.
 
Naast de plenaire inleidingen zijn er 23 deelsessies waarmee de deelnemers, op basis van eigen interesses en behoeftes, zelf een programma kan samenstellen. Ook is er een informatiemarkt waarop nieuw materiaal en de laatste ontwikkelingen voor het jonge kind gepresenteerd wordt.
 
Leve het Jonge Kind vindt plaats op dinsdag 6 november 2018 in het Beatrix gebouw van congrescentrum De Jaarbeurs in Utrecht. Het congres is bedoeld voor leerkrachten in de onderbouw, remedial teachers, intern begeleiders, (ortho)pedagogen, zorgcoördinatoren, pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en buitenschoolse opvang en PABO/ROC studenten en docenten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids