Normal_rss_entry-139373

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken heeft er begrip voor dat vijf grote gemeenten die een proef deden met anoniem solliciteren daarmee stoppen. De gemeenten zeggen dat ze geen effect zagen.

Trouw meldde vrijdag dat Zwolle de namen en geboorteplaatsen van sollicitanten niet meer onleesbaar maakt. Eerder zetten Utrecht, Groningen, Amersfoort en Groningen al een punt achter de proef.

Volgens de minister was eerder ook al uit buitenlands onderzoek gebleken dat "anoniem solliciteren op zich weinig effect heeft’’. Maar dat betekent niet dat diversiteit niet een aandachtspunt moet blijven bij het wervingsbeleid van bedrijven en organisaties, aldus Koolmees.

Koolmees wil dan ook dat diversiteit op de werkvloer een aandachtspunt blijft "omdat we nog steeds zien dat mensen met een Turks-Nederlandse of Marokkaans-Nederlandse achtergrond een achterstand hebben op de arbeidsmarkt’’. Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) komt binnenkort met een plan om discriminatie op de arbeidsmarkt aan te pakken.

Ook scholieren en studenten lopen op school en tijdens stage aan tegen discriminatie. Voor het mbo is daarom vorig jaar een meldpunt stagediscriminatie op de website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) in het leven geroepen. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven creëren hiermee voor studenten, scholen en bedrijven een plek om discriminatie zichtbaar en bespreekbaar te maken.

Door: ANP