Normal_pc_computer_toetsenbord_digitaal

Scholenkoepel Limburg Voortgezet Onderwijs (LVO) is naar de rechter gestapt om boze uitspraken die een van hun docenten deed op social media. De man, die met een burn-out thuis zat, noemde de LVO een "rattenorganisatie" en schold bestuursvoorzitter André Postema, ook Eerste Kamerlid, uit voor "narcist". De scholenstichting eist dat de docent een rectificatie plaatst op zijn social media. Dit meldt de Limburger.

De docent zou zijn uitspraken online hebben gezet nadat een afspraak met de bedrijfsarts niet doorging maar hij toch per ongeluk beter werd gemeld. Zijn opmerkingen zijn schadelijk voor LVO omdat ouders en kinderen zijn uitlatingen op internet ook hebben kunnen zien, aldus de advocaat van de scholenstichting. de LVO neemt daarom geen genoegen met alleen het verwijderen van de berichten maar eist ook een rectificatie.

De advocaat van de docent vindt een rectificatie te ver gaan omdat hij dan zijn eigen mening zou moeten intrekken. Bovendien vreest de advocaat dat een rectificatie zijn herstel van zijn psychische klachten zou kunnen ondermijnen. Op 21 juni doet de rechter uitspraak.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids