Normal_radboud_universiteit

Van 13 tot 15 juni aanstaande vinden de Onderwijs Research Dagen plaats aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Thema van dit jaar is ‘Ondersteboven van onderwijs’. Onderwijsonderzoekers uit zowel Nederland als België presenteren en discussiëren over onderwerpen als het toekomstbestendig maken van het onderwijs, passend onderwijs en creativiteit in het onderwijs. Dit meldt Radboud Universiteit.

Op de conferentie worden onderzoeksresultaten op het gebied van onderwijs gedeeld en bediscussieerd. Naast de meer gangbare presentatievormen, zoals paperpresentaties, posters en symposia is er ook een reeks ‘alternatieve sessies’. Hierin is extra aandacht voor onderwijsveranderende ideeën. 
 
Op 13 juni beginnen de Onderwijs Research dagen met ‘Kom over de brug’, waarin onderwijsonderzoekers leraren, schoolleiders en andere onderwijsprofessionals uit de praktijk ontmoeten. Centraal staat de vraag: Wat kunnen onderzoek en praktijk van elkaar leren? Op donderdag 14 juni is er onder vertegenwoordigers van onderwijorgansiaties en het minitserie van onderwijs een debat over selectie binnen het funderend onderwijs: moeten leerlingen juist vroeg of laat worden geselecteerd op niveau? 
 
Keynotes zijn er op de ORD verder van Alexander Rinnooy Kan (Uva), Jan Bransen (Radboud Universiteit), Pieter Fannes (KU Leuven), Linda Juang (University of Potsdam) en Monique Volman (Uva).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids