Normal_cheider1

Zowel het Openbaar Ministerie als ex-docent Ephraim S. gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in de zedenzaak rond de joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam. De rechtbank veroordeelde de leraar vorige maand tot twee jaar gevangenisstraf voor ontucht met een leerling van de school. Het OM vindt deze straf te laag. S. pleit onschuldig te zijn en gaat daarom ook in hoger beroep tegen de uitspraak. Dit melden AT5 en het Parool.

Het OM eiste eerder 5 jaar celstraf tegen de voormalige docent van de joodse school. Justitie verdenkt hem van ontucht met zes leerlingen van de school. De rechtbank acht echter slechts van één leerling het misbruik bewezen en sprak S. vrij van het misbruiken van de vijf andere kinderen.

Het OM accepteert deze gedeeltelijke vrijspraak niet en vindt dat S. een te lage straf heeft gekregen.  Ook S. zelf gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Hij heeft de ontucht altijd ontkent. In een verklaring laat de advocaat weten dat hij alle betrokkenheid blijft ontkennen.

De rechtbank legde de docent een celstraf op van twee jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Omdat S. al 18 maanden in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet terug de cel in. Direct na het proces op 20 april stelde de rechtbank S. al op vrije voeten omdat toen al niet verwacht werd dat een eventuele straf hoger zou uitvallen dan de maanden die hij in voorarrest heeft gezeten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids