Normal_internet__pc__muis__computer__ict

Er komen nieuwe functiebeschrijvingen voor leraar basisonderwijs en leraar speciaal onderwijs. Groepen docenten en deskundigen hebben een concept opgesteld van nieuwe functieomschrijvingen. Via een internetconsultatie kunnen docenten en andere betrokkenen hun mening geven op deze nieuwe omschrijvingen. De mogelijkheid om dit te doen is verlengd. Docenten kunnen tot donderdag 17 mei reageren op de internetconsultatie. Dit meldt de PO-Raad.

In de afgelopen jaren is het beroep van leraar erg veranderd en de functieomschrijvingen, die stammen uit 2006, passen daar niet meer bij.  De belangrijkste verandering in het concept is het verdwijnen van de functieschalen LA, LB en LC. Daarvoor in de plaats komen de nieuwe functies 1,2, 3 en 4 , waarbij functie 2 de standaard wordt. Functie 2 is vergelijkbaar met LA, alleen zal het salaris hoger worden; beter passend bij de zwaarte van de functie.

De nieuwe functiebeschrijvingen staan nog niet vast, dat gebeurt na de internetconsultatie. De vakbonden roepen leraren basisonderwijs en speciaal onderwijs op om hun mening te geven. Herkennen zij zich in de nieuwe omschrijvingen en doen deze recht aan alle taken van docenten?

Lees hier het concept met de nieuwe functiebeschrijvingen en reageer via de internetconsultatie

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids