Normal_oc

Scholieren, docenten, schoolleiders en ouders hebben nog twee dagen de tijd om hun favoriete docent te nomineren voor Leraar van het Jaar 2018. Deze verkiezing, georganiseerd door de Onderwijscoöperatie, draagt bij aan een positief imago van het beroep en brengt de kwaliteit van de beroepsgroep onder de aandacht. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.

Tijdens de verkiezing wordt per onderwijssectie (po, so/vso, vo en mbo) één winnaar gekozen. Die mag zich vervolgens een jaar lang ambassadeur van zijn of haar sectie noemen. Dat betekent onder andere dat zij hun inspiratie, innovatie en passie uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep en wordt de kwaliteit van de beroepsgroep onder de aandacht gebracht.

De uitslag wordt bekendgemaakt op het Lerarencongres dat begin oktober van dit jaar plaatsvindt. Leraren aanmelden kan tot en met 8 mei via de site van de Onderwijscoöperatie: http://leraarvanhetjaar.onderwijscooperatie.nl/over-leraar-van-het-jaar/.

De winnaars van 2017 en dus huidige Leraren van het Jaar zijn Tjeerd van den Elsen (po), Christa Rietberg (so), Didy Pijpker (vo) en Conrad Berghoef (mbo).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids