Normal_rss_entry-133748

Na twintig weken is de griepepidemie eindelijk ten einde. Daarmee duurde de griepgolf meer dan twee keer zo lang als gemiddeld. Gezondheidsinstituut Nivel maakte dinsdag bekend dat het aantal nieuwe griepgevallen twee weken achter elkaar laag genoeg was om de griepgolf officieel ten einde te verklaren. Het onderwijs kan opgelucht ademhalen. Dit meldt ANP.

Afgelopen week waren nog maar 24 op de 100.000 mensen geveld door de griep. Een week eerder stond de teller nog op 36. Er is sprake van een epidemie als meer dan 51 op de 100.000 mensen ziek zijn.

Gemiddeld duurt een griepepidemie ongeveer negen weken. Huisartsen zagen dit seizoen vooral veel jonge kinderen en ouderen met griepachtige verschijnselen. Ook waren er de afgelopen maanden opvallend veel ouderen met longontsteking.

Het Nivel baseert zich op cijfers van veertig huisartsenpraktijken. Lang niet iedereen met griep gaat naar de huisarts, maar de gehanteerde methode geeft wel een beeld en maakt vergelijkingen met andere jaren mogelijk.

In het onderwijs zorgde de griepgolf de afgelopen maanden voor nogal wat problemen. Niet alleen leerlingen zijn ziek thuis, maar ook docenten en er zijn niet genoeg invallers om het tekort aan docenten op te vangen. Veel scholen zagen zich genoodzaakt leerlingen over andere klassen te verdelen of zelfs klassen naar huis te sturen. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids