Normal_budget_geld_bezuinigingen

Het NWO en NRO hebben 74 Senior Fellows beurzen uitgereikt aan onderwijsprofessionals in het hoger onderwijs. Met het geld uit het zogenoemde Comeniusprogramma kunnen zij aan de slag met hun visie en plannen voor onderwijsvernieuwing. Dit meldt de NRO.

Het Comeniusprogramma is relatief nieuw. In 2016 werden voor een pilot de eerste beurzen uitgereikt. Met de Senior Fellows beurs binnen het programma krijgt een onderwijsprofessional 100.000 euro voor innovatie binnen een opleiding. De Senior Fellows beurs is aan 22 docenten toegekend. Daarnaast ontvingen 46 onderwijsprofessionals een Teaching Fellows beurs van 50.000 euro voor innovatie binnen een cursus of onderwijsonderdeel. Voor het eerst zijn tot slot ook Leadership Fellows beurzen uitgereikt. Zes aanvragers werden daarvoor geselecteerd en ontvangen 250.000 euro voor vernieuwing binnen de faculteit of gehele onderwijsinstelling.

De nieuwe Comenius Fellows treden toe tot het Comenius Netwerk van de KNAW. Op 16 mei organiseert de KNAW in samenwerking met het NRO en OCW de Kick-off van dit netwerk. Meer informatie over het Comeniusprogramma op www.nro.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids