Normal_vrouw_huilen_depressie_mishandeling

Een leerlinge van scholengemeenschap De Rietlanden in Lelystad is mogelijk seksueel misbruikt. Een medewerker van de school wordt verdacht en is inmiddels door de school geschorst. Sinds half maart wordt er door het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek gedaan. Dat meldt de Stentor.

De uitkomst van het onderzoek mag de verdachte thuis afwachten. Daarbij mag hij geen contact zoeken met de leerlinge. Er wordt volgens een woordvoerder van het OM uitgegaan van één slachtoffer.

Op de school zijn ouders van de leerlingen onlangs door Rector René Leber op de hoogte gebracht middels een brief. De aanhouding, vorige maand waarschijnlijk plaatsvond nadat het meisje en haar ouders aangifte deden, kwam als een verrassing voor de school, laat een woordvoerder weten. De medewerker is direct daarna geschorst.

Wat er precies is voorgevallen wil de school niet kenbaar maken. Ook de naam van de verdachte wil De Rietlanden niet openbaar maken. “Maar u zult begrijpen dat wij de ontwikkelingen op de voet volgen”, zo hebben de ouders in de brief kunnen lezen.

Dat de leerlingen en hun ouders niet eerder op de hoogte zijn gesteld van de zaak, is bewust gedaan op 'dringend verzoek' van het OM vanwege het belang van het onderzoek en de privacy van de betrokkenen. Nadat de brief onder ouders is verspreid zijn er enkele vragen gesteld aan de school. Voor leerlingen is er de mogelijkheid om naar hun mentor of vertrouwenspersoon te gaan als er vragen zijn of als ze behoefte hebben om te praten. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids