Normal_geld__portemonnee__muntgeld

Het wel of niet doorbetalen van salaris op een stakingsdag is een zaak tussen leraren en de school. Scholen hoeven docenten die staken geen loon te betalen, maar mogen dat wel. Hoewel de minister "niet de indruk wil wekken dat hij het doorbetalen van salaris goedkeurt" kan hij geen standpunt innemen over de kwestie omdat hij er geen rol in speelt. Dit schrijft minister Slob aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de SP. Dit meldt AOb.

SP-Kamerlid Peter Kwint vroeg de minister om tekst en uitleg omdat het ministerie sinds de staking van 13 december geen uitspraken meer deed over het wel of niet doorbetalen van stakende leraren. Hierdoor wisten scholen bij de estafettestakingen van de afgelopen maanden niet of zij eventueel een terugvordering van het ministerie konden verwachten. De overheid zou dit mogen doen omdat salaris voor stakende leraren strikt genomen niet naar het onderwijs gaat.

Op 13 april is het de beurt aan de provincies Limburg en Brabant in de estafettestaking van basisschoolleraren. Een grote scholengroep uit Limburg, Kindante, heeft al laten weten docenten voor die dag gewoon salaris te betalen.

Meer informatie op www.aob.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids