Normal_vrouw_docent_leraar_professor_wetenschapper_onderzoek_economie

Afgelopen week hebben zes docenten met succes het eerste pre-promotietraject speciaal voor mbo-leraren afgerond. In dit traject dat een jaar duurde, bereidden de docenten zich voor op het doen van promotieonderzoek. Zo verdiepten zij zich in wat het doen van onderzoek inhoudt, formuleerden zij een onderzoeksvoorstel en gingen zij op zoek naar een promotor aan de universiteit. Dit meldt de Bvmbo.

Het ministerie van onderwijs is voorstander van promotieonderzoek door leraren. Maar in het mbo staat de onderzoekscultuur nog in de kinderschoenen en is onderzoek doen voor mbo-docenten niet vanzelfsprekend. Op initiatief van de Beroepsvereniging opleiders in het mbo (Bvmbo) is daarom een pre-promotietraject gestart om mbo-docenten op weg te helpen. Vorige week is op een feestelijke bijeenkomst de eerste ronde van het traject afgesloten. Zes mbo-docenten zijn nu klaar om promotieonderzoek te gaan doen.

Het pre-promotietraject is ontwikkeld op initiatief van de Bvmbo in samenwerking met het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (Ecbo), het Lectoraat Beroepsonderwijs van de Hogeschool. Utrecht en de Open Universiteit. De volgende trajectronde start vandaag. Meer informatie op www.bvmbo.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids