Rijksmuseum, foto: Mark Ahsmann, Wikimedia Commons CC-BY-SA-3.0

Minister Van Engelshoven bezoekt vrijdagavond 23 maart het Lerarenfeest in het Rijksmuseum. Op deze avond is het Rijksmuseum alleen open voor leraren. Tijdens de avond kunnen zij de tentoonstelling High Society bezoeken en kennis maken met de educatieve programma's van het museum. Dit meldt Rijksoverheid.

Het is de derde keer dat het Rijksmuseum het Lerarenfeest organiseert. Het moet een feestelijke avond met muziek, verdieping, drankjes, voorproefjes van programma’s en de mogelijkheid om het museum in alle rust te bekijken. Ook de tentoonstelling High Society is speciaal voor leraren geopend.

In het Rijksmuseum maken jaarlijks 150.000 leerlingen kennis met wereldberoemde kunstschatten en historische voorwerpen. Leraren kunnen bij het museum terecht voor lesmateriaal, inspirerende studiedagen, lesstof vervangende onderwijsprogramma’s en meer.

Entree is gratis. De lerarenfeest-kaarten zijn geliefd en snel uitverkocht. Geef u alleen op als u ook echt komt. Mocht u onverhoopt toch niet kunnen komen, laat het ons weten onderwijs@rijksmuseum.nl. Dan kunnen wij een andere leraar die op de wachtlijst staat gelukkig maken. Neem uw boekingsbevestiging mee naar het feest! Dresscode is High Society.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids