Normal_bureaucratie_mappen_dossiers_papierwerk

Oppositiepartijen SP en GroenLinks hebben gisteren een digitaal meldpunt in het leven geroepen voor scholen. Op onderwijslaatjehoren.nl kunnen docenten en schoolleiders melding maken bureaucratische regels en administratie die volgens hen overbodig zijn en alleen maar de werkdruk verhogen. De partijen willen van de mensen uit het onderwijsveld zelf horen hoe het anders kan. Dit melden GroenLinks en Telegraaf.

Onderwijsminister Slob heeft gezegd open te staan voor suggesties tegen overbodige geldverspilling en onnodige regels in het onderwijs. Die uitdaging gaan GroenLinks en de SP graag aan. Met de lancering van de actiewebsite onderwijslaatjehoren.nl vragen zij onderwijspersoneel met hen mee te denken.

Ondertussen strijden GroenLinks en de SP door voor meer geld voor kleinere klassen, vermindering van de werkdruk en verhoging van de salarissen in het onderwijs. Maar de partijen willen sowieso voorkomen dat de bezuiniging van 183 miljoen bij leraren in de klas terecht komt. Op de actiesite kunnen mensen die werkzaam zijn in het hele onderwijs hun suggesties kwijt.

Op 14 februari organiseren GroenLinks en de SP voor alle geïnteresseerden een avond om in gesprek te gaan over de suggesties.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids