Normal_rechtszaak_hamer_rechtbank2

Een 24-jarige man heeft in hoger beroep een hogere straf gekregen dan die hij in 2015 tegen zich hoorde eisen. Voor ontucht met leerlingen van scholen waar hij stage liep, krijgt hij nu een celstraf van veertien maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd tien jaar. Ook mag hij vijf jaar lang het beroep van leraar niet uitoefenen. Dit meldt het Brabants Dagblad.

De voormalige stagiair gaf in 2013 en 2014 gymles op drie basisscholen in Arnhem en Rheden. Tijdens de lessen heeft hij negen meisjes in hun kruis en bij hun borsten betast. Ook had hij sex met zijn destijds minderjarige vriendin en maakte daar tegen haar zin een filmpje van.

De rechtbank in Arnhem legde de man in 2015 een jaar cel op waarvan acht maanden voorwaardelijk. Ook kreeg hij een tienjarig verbod om sportles te geven aan minderjarigen. Dit verbod is in hoger beroep verlaagd naar  vijf jaar.

De stagiair was bijna klaar met zijn studie en hij was als ouderejaars ook aanspreekpunt voor enkele andere gymstagiairs op een basisschool in Arnhem-Zuid. Na een gymles op 23 maart 2014 en pauzesport op 24 maart, bespraken meerdere meisjes met elkaar hoe de meester hen had betast. Daarop ging het vuurtje lopen en spraken diverse meisjes met een leerkracht, ouders en later ook met een directeur. De school deed aangifte, waarna ook meldingen van de andere scholen kwamen. Bij een van die scholen had hij al een waarschuwing gehad dat er een klacht was geweest.

Tijdens het proces in 2015 ontkende de man alles. Datzelfde jaar ging hij opnieuw in de fout. Hij lokte een meisje mee die hij via social media seksueel getinte berichtjes had gestuurd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids