Normal_klas_leeg_stoelen_stoeltjes_op_tafel_sluiting_dicht_staking

Actiegroep en vakbond PO in Actie heeft een website ontwikkeld waar scholen en docenten melding kunnen maken van een tekort aan docenten bij hun op school. Met website lerarentekortisnu.nl geeft PO in Actie gehoor aan de behoefte om het lerarentekort inzichtelijk te maken. Dit meldt de Algemene Vereniging Schoollediers (AVS).

Op Twitter vroegen eind januari verschillende leraren zich af of er geen manier was om meer inzicht te krijgen in het tekort aan personeel in het basisonderwijs. PO in Actie reageerde op deze vragen met de website Lerarentekortisnu.nl. Op deze website kunnen scholen melden wanneer er zich problemen voordeden door bijvoorbeeld ziekte van een docent en hoe het probleem is 'opgelost', bijvoorbeeld door een parttimer extra te laten komen, de klas op te splitsen of de kinderen zelfs naar huis te sturen.

Al veel scholen hebben een melding gedaan op de nieuwe website. Voor vandaag staat de teller inmiddels op 852 scholen die kampten met een vervangingsprobleem. Daardoor kregen vandaag 585 basisschoolleerlingen geen les en 405 kinderen werden verdeeld over andere klassen.

De AVS is blij met de website van PO in Actie.  “Een geweldig initiatief om goed inzicht te verkrijgen in de urgentie en de omvang van het lerarentekort", aldus voorzitter Petra van Haren.

De website is te vinden op lerarentekortisnu.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids