Normal_slob__onderwijs__minister

Onderwijsminister Arie Slob heeft een nieuwjaarsboodschap speciaal voor leraren gemaakt. Hierin roept hij de leraren op om de spirit vast te houden en de schoolbesturen, de schoolleiders, de sectorraden PO-Raad en VO-raad, de vakbonden en hemzelf scherp te houden. Dit meldt Rijksoverheid.

Hieronder volgt de nieuwjaarsboodschap van Slob:
 
"Aan alle leraren… Gelukkig nieuwjaar! Misschien herken je deze plek: het Haagse Zuiderpark waar jullie vorig jaar massaal je stem lieten horen. Wat fijn om te merken dat er zo veel mensen zijn die zich met passie inzetten en zich hard maken voor investeringen in het onderwijs. En we hebben meer dan 700 miljoen extra, structureel. We zijn het niet over alles eens, maar hierover wel: dat geld moet heel goed besteed worden. Zodat jullie het verschil merken in de klas. Met een nieuwe cao en met plannen die werken. Ik heb jullie daarvoor ook dit jaar keihard nodig. En daarom roep ik jullie op: hou die spirit vast! Blijf je schoolleider, je bestuur, je sectorraad, je vakbond en ook mij scherp houden. Jullie kunnen op mij rekenen. En ik reken op jullie. Ik wens alle leraren heel veel plezier en succes toe dit jaar. Tot snel!"
 
Eind december werd echter al bekend dat de basisschoolleraren doorgaan met actievoeren. Deze maand zullen ze beginnen met estafetteacties vanuit het noorden van het land. Veel leraren blijven ontevreden met de werkdruk en de hoogte van hun salaris en vinden de toegezegde 700 miljoen euro te weinig.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids