Normal_lovebuzz

Op 18 januari vindt de workshop Lovebuzz van Kenniscentrum Rutgers plaats. Deze workshop is voor docenten die met brugklassers werken. Wil je op een laagdrempelige manier met brugklassers in gesprek over verliefd zijn, pesten en sexting? Gebruik dan deze leuke game de Lovebuzz. Rutgers legt je graag uit hoe deze game werkt. Kom op 18 januari naar de workshop!

Waarom Lovebuzz?

Leerlingen gaan door Lovebuzz makkelijker met elkaar in gesprek en hebben meer begrip voor elkaar. Uit onderzoek komt naar voren dat leerlingen het erg leuk vinden om de Lovebuzz game te spelen. En docenten vinden het daardoor makkelijker om aan de slag te gaan met relationele en seksuele vorming.

Na de Lovebuzz game kan vanaf de tweede klas gebruikt gemaakt worden van het lespakket Lang Leve de Liefde.

Wat is de Lovebuzz?

Lovebuzz is een interactief spel over liefde, relaties en beginnende seksualiteit en ondersteunt leraren in het bespreekbaar maken van gevoelige thema’s als seksuele weerbaarheid en seksuele diversiteit in de brugklas van het voortgezet onderwijs. Lovebuzz speelt zich af rondom zes personages: Gio, Indra, Jasper, Kim, Selim en Sanne. Leerlingen zien filmfragmenten met verschillende situaties uit het leven van de personages en beantwoorden in teamverband vragen die hierover worden gesteld. Het team dat de meeste vragen goed beantwoordt en de meeste pluspunten verdient, wint het spel.

Programma

In deze workshop wordt gedemonstreerd om dit spel met uw leerlingen op een leuke en leerzame manier te spelen. Daarnaast krijgt u actuele informatie over on- en offline seksueel gedrag van jongeren, lesmaterialen en relevante websites.

Datum, locatie en kosten

Donderdag 18 januari 2018, van 14:00 - 17:00uur
Op het kantoor van Rutgers, Arthur van Schendelstraat 650 in Utrecht (15 minuten lopen vanaf het station).
Kosten 75 euro, inclusief spellendoos en inlogcode om het spel zelf in de klas te kunnen spelen.

Meer weten en aanmelden?

Kijk in de webshop van Rutgers: shop.rutgers.nl

(Dit is een advertorial)