Normal_geld__kluis__sparen

Tegen een Brabantse schooldirecteur van de Stichting Primair Onderwijs Zundert is door het OM een geldbedrag van bijna 143.000 euro geëist. De man werd in mei van dit jaar veroordeeld vanwege diefstal op een aantal scholen van de stichting. Dat meldt PZC.

De schooldirecteur heeft bekend inderdaad geld te hebben gestolen. Het gaat om de scholen De Zonnebloem en Sint-Anna in Zundert, Sint-Antonius in Klein-Zundert, Sint-Jozef in Wernhout en De Wegwijzer in Achtmaal. De officier van justitie kwam afgelopen dinsdag in de rechtbank in Breda met de eis voor het geldbedrag.

De man stal het geld door gedurende de periode 2009-2014 te tanken met de pinpas van de scholen. In totaal zou het gaan om een bedrag van zo’n 10.000 euro. Daarnaast werd voor meer dan 22.000 euro aan schoenen en kleding ingekocht en hij stortte meer dan 10.000 euro op zijn eigen bankrekening. Bovendien nam de directeur nog eens bijna een ton contant geld op. Het geld werd vooral gebruikt voor het gezin en vrienden van de man. Daarnaast betaalde hij er hotelovernachtingen mee en bezocht hij een seksbioscoop.

De scholen zijn dus in de loop der jaren veel geld kwijtgeraakt. Er is al geprobeerd om via een civiele procedure tot een schikking te komen, maar dat leverde geen resultaat op. Bedragen die via zo’n zogeheten ontnemingsvordering worden geïnd, komen normaal gesproken niet bij de slachtoffers terecht, maar bij de staat. Of de scholen hun geld terug gaan zien en wat de rechter uiteindelijk besluit, wordt over een paar maanden pas bekendgemaakt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids