Leraren met minister in gesprek over werkdruk

Er is een hoop geld nodig om de werkdruk van leraren in het primair onderwijs te verlagen en hun lonen te verhogen. De geplande investeringen van het kabinet komen echter niet in de buurt van de eisen van de onderwijsorganisaties, die zich hebben verenigd in het zogenoemde PO-front. Daarom gaat een groep leraren woensdagmiddag om de tafel met minister Arie Slob van Onderwijs. Dit meldt de Volkskrant.  

De ontmoeting zal live te volgen zijn voor alle schoolteams in heel Nederland, die tegelijkertijd kunnen reageren op de sociale media. Het voornaamste doel van de ontmoeting is om de minister te vragen hoe hij denkt om alsnog aan de eisen van de leraren te gaan voldoen. Het PO-front heeft tevens als deadline de week van 5 december aangewezen, en bij het uitblijven van verbeteringen zal op 12 december opnieuw een landelijke lerarenstaking gaan plaatsvinden.

Het PO-front denkt dat er zo’n 1,4 miljard euro nodig is om de leraren te ontzien in hun werkdruk, maar het kabinet heeft hier slechts tien miljoen euro voor uitgetrokken, wat jaarlijks verhoogd zal worden tot zo’n 430 miljoen euro in 2021. Nog altijd een stuk minder dan de eis van het PO-front. Ook voor de salarissen wordt te weinig geld uitgetrokken, namelijk slechts 270 miljoen euro in plaats van de 900 miljoen euro die nodig is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids