Normal_docent_leraar_school_les_onderwijs

Middelbare scholen in Zeeland hebben te maken met een tekort aan docenten. Met name het aantal opvolgers is lastig te vinden. Docenten die inmiddels met pensioen zijn, keren daarom tijdelijk terug voor de klas of blijven nog een poosje doorwerken om de scholen te helpen. Dat meldt het AD.

Scheikundedocent Henk van der Veen is een van hen. Afgelopen week werd hij 65, maar hij moet nog even wachten om van zijn pensioen te kunnen genieten. De Christelijke Scholengemeenschap Walcheren heeft hem namelijk nog hard nodig, omdat er voor hem nog geen opvolger is gevonden. Tot aan de kerstvakantie blijft Van der Veen dus gewoon zijn scheikundelessen geven.

De docent doet zijn werk gelukkig met veel plezier. Vooral van de omgang met leerlingen kan hij nog erg genieten.  Zowel lachen, serieus zijn, dingen uitzoeken en practicum horen daarbij, aldus Van der Veen. Ook zegt hij zich nog erg verantwoordelijk te voelen voor zijn scholieren, zeker nu ze anders geen vervanger zouden hebben. Een optie om de taak van Van der Veen door collega’s te laten invullen is er niet. “Zij zitten al tot het randje vol”, sluit de gepensioneerde docent af.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids