Logo_logo_ced_groep

De CED-Groep organiseert netwerkbijeenkomsten door het land met de ambitie om kennis en energie te delen en een (lokale) aanpak te vinden en geven die past bij de signalen van deze tijd voor de Integrale Kindcentra (IKC's) in wording. Daarin kiest de organisatie in de benadering nadrukkelijk voor inhoud, dynamiek en eigenaarschap vanuit de principes van Scrum en Agile en een visie op opvoeding en onderwijs. Welkom zijn alle partijen die te maken hebben met de inrichting van Kindcentra, waaronder vanzelfsprekend ook vertegenwoordigers van gemeenten. Dat meldt CED-Groep. 

 

Er is inzet om bij alle professionals voelbaar te maken dat zij echt onderdeel zijn van de ontwikkeling naar een Krachtig Kindcentrum. De in- en externe beleidsmakers, pedagogisch medewerkers, leerkrachten en management  kunnen het verschil maken. Zij zorgen dat kinderen zonder drempels van opvang en onderwijs kunnen blijven ontwikkelen.

Door nauw samen te werken in het verbinden van domeinen en bespreken van onderwijskundige  en pedagogische onderwerpen, ontstaan er nieuwe ideeën, uitwisseling van kennis en vaardigheden en echte verbinding. Tijdens deze bijeenkomsten wordt eveneens de relatie gelegd tussen recent onderzoek op dit gebied, de koppeling aan de praktijk,de ervaringen in het veld. Ook worden inzichten in krachtige implementatie gedeeld.

CED-Groep organiseert inspirerende netwerkbijeenkomsten ‘Werken aan een Krachtig Kindcentrum; Aan de slag met lef’. Het bestuur van de Paul Krugerschool in Coevorden deelt het proces hoe zij is gekomen tot het kindcentrum zoals het nu staat. Welke successen hebben ze ervaren, tegen welke hobbels zijn ze aangelopen, welke dromen zijn er voor voor de toekomst, hoe krijg je mensen in beweging en hoe werk je aan eigenaarschap in het IKC? Ook volgt er een rondleiding door het nieuwe gebouw. Het onderwerp Eigenaarschap wordt verder uitgediept. Verder: aandacht voor IKC’s met succes; werken aan identiteit en profilering. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor uitwisseling en intervisie. 

Waar: Paul Krugerschool, Coevorden
Tijd: 9.30 uur - 13.30 uur

Wilt u bij deze netwerkbijeenkomst zijn? Meld u dan aan bij Debbie Terpstra, d.terpstra@cedgroep.nl.

(Dit is een advertorial)