Normal_pm__opvang__kov__kinderen__leidster__kinderopvang

Op 23 november aanstaande vindt in Utrecht een seminar plaats van Child Care International. Het onderwerp dat in het CCI-seminar centraal staat is: Professionele genegenheid: waar ligt de grens? Docent en onderzoeker Jools Page presenteert een door haar ontwikkelde toolkit die dergelijke thema’s bespreekbaar maakt. Dit meldt Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang.  

Vragen die centraal staan tijdens het CCI-seminar zijn: Hoe kunnen kinderopvangprofessionals in hun omgang met de kinderen op een persoonlijke manier betrokken zijn zonder de grenzen van professionaliteit te overschrijden? Zijn er woorden en begrippen beschikbaar om het spanningsveld tussen professionele betrokkenheid en persoonlijke genegenheid bespreekbaar te maken?
 
Dr. Jools Page, docent en onderzoeker en gespecialiseerd in vroegkinderlijke ontwikkeling in de kinderopvang, heeft de Attachment Toolkit ontwikkeld. Hiermee kunnen de thema’s zorg, intimiteit en liefde/genegenheid in de kinderopvang makkelijker worden besproken. In het seminar laat ze de inhoud van de toolkit zien, zoals praktijkvoorbeelden, reflectie-instrumenten en een stappenplan waarmee deze thema’s bespreekbaar gemaakt kunnen worden in een team. 
 
Het seminar is bedoeld voor begeleiders, coaches en managers van pedagogisch medewerkers, docenten van pedagogische opleidingen, bestuurders, managers en beleidsmakers in kinderopvang en onderwijs.
 
Het CCI-seminar staat gepland op 23 november 2017 in Utrecht van 9.30 tot en met 13.30 uur, inclusief lunch. De kosten bedragen 150 euro per persoon en de voertaal is Engels. Indien nodig, wordt er getolkt. Inschrijven kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids