Normal_drank__wijn__drinken__drankje

Een voormalig docent van scholengemeenschap Harreveld, een school voor voortgezet speciaal onderwijs, wordt verdacht van het verduisteren van 30.000 euro. Hij zou dit geld hebben besteed onder andere bier, wijn en sigaretten. Dit meldt De Gelderlander.

De 45-jarige man uit Doetinchem zou het geld tussen tussen november 2014 en oktober 2016 ontvreemd hebben. Hij werkte toen als docent voor scholengemeenschap Harreveld. Deze school voor voortgezet speciaal onderwijs  valt onder de stichting Aloysius. Aloysius geeft onder andere onderwijs aan leerlingen in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. 
 
De verdachte docent verscheen echter niet bij zijn rechtszaak. Dit deed de rechter daarom besluiten de zaak te verschuiven naar december 2017 voor verdere behandeling. Dit tot tevredenheid van de officier van justitie, omdat volgens hem de facturen ontbreken van Scholengemeenschap Harreveld, waaruit zou blijken dat de docent zich verrijkte met bier, wijn en sigaren. Ook moet er een reclasseringsrapport over de man opgesteld worden. 
 
Betrokkenen van scholengemeenschap Harreveld en stichting Aloysius waren vrijdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids