Logo_logo_nro

De nominaties voor de NRO-verbindingsprijzen 2017 zijn bekend. De NRO-verbindingsprijs bestaat uit twee categorieën: de Onderwijsprijs voor docenten en de Praktijkprijs (in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research , VOR) voor onderzoekers. Een deskundige jury heeft vijf kandidaten genomineerd voor de twee prijzen. Dit meldt NRO.

Voor de Onderwijsprijs zijn genomineerd: Mila Bosman  van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam, Lars Goertzen van OBS De Droomboom in Heerlen en Christiaan Veldman en Kiki Varekamp van Wolfert Tweetalig in  Rotterdam. Voor de Praktijkprijs zijn genomineerd: Asifa Majid van de Radboud Universiteit Nijmegen en  Marijke Mullender-Wijnsma van de Rijksuniversiteit Groningen.

De NRO-verbindingsprijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. De prijzen stimuleren onderzoekers om te streven naar kennisbenutting en leraren om gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd. De NRO-VOR-praktijkprijs voor onderzoekers gaat naar een wetenschapper wiens onderzoek op doeltreffende manier is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid. De NRO-onderwijsprijs voor leraren is bestemd voor een leraar of andere onderwijsprofessional die op doeltreffende wijze gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Van de genomineerde inzendingen worden filmpjes gemaakt die onderzoekers en leraren kunnen inspireren om praktijk en onderzoek dichter bij elkaar te brengen.

Prijsuitreiking op 1 november

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 1 november bij het NRO-congres. Aan beide prijzen is een bedrag van 2.000,- euro verbonden voor de door de jury gekozen winnaar. Het publiek stemt tijdens het congres bovendien voor een eigen favoriet. Alle genomineerde kandidaten presenteren hun project op het congres. In de aanloop naar het congres verschijnt meer informatie over de genomineerden op de webpagina’s van de prijzen. Aanmelden voor het NRO-congres kan via www.nro-congres.nl.

De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de VOR, de PO-Raad, de VO-raad, de MBO Raad en de Onderwijscoöperatie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids