Logo_logo_regional_science_academy

Gemeente Dalfsen ontvangt maandag een groep van zo'n twintig internationale wetenschappers in de raadszaal van Dalfsen. Deze groep wetenschappers, beter bekend als The Regional Science Academy, komt een aantal keer per jaar bijeen om kennis te delen over diverse maatschappelijke wereldthema’s. Voor het thema ‘Duurzame dorpen en groene landschappen in de nieuwe verstedelijkte wereld’, hebben zij Dalfsen als uitvalsbasis gekozen. Dit meldt gemeente Dalfsen.

De internationale kennisbijeenkomst is verdeeld in vier Engelstalige sessies. Tussen de sessies door is er voor inwoners en andere geïnteresseerden ruimte om (informeel) in gesprek te gaan met één of meerdere wetenschappers.

De eerste sessie gaat over nieuwe perspectieven op duurzame plattelandsontwikkeling. Tijdens deze sessie delen wetenschappers uit Chili, Japan, Frankrijk, Engeland en Nederland hun recente inzichten. Tijdens de tweede sessie spreken wetenschappers uit de Verenigde Staten, Slowakije en Marokko over de resultaten van onderzoeken op het gebied van kansen en risico’s van het landelijke gebied. De derde sessie gaat over de ontwikkelingsverschillen tussen stad en platteland. Hier komen de wetenschappers uit Japan, Italië, Zweden en de Verenigde Staten aan het woord. Tot slot geven wij tijdens de vierde sessie het woord aan de onderzoekers uit Roemenië, Zweden, Israël en Oostenrijk. Zij presenteren hun ervaringen en ontwikkelingen op het gebied van leefbaarheid, economie en toerisme van het platteland.

De groep wetenschappers van The Regional Science Academy komt een aantal keer per jaar bijeen, telkens op een andere locatie in de wereld. Zij delen dan samen kennis over maatschappelijke wereldthema’s. Op de website www.regionalscienceacademy.org staat meer informatie over de groep.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids