Normal_geld_briefgeld

Vijf oud-leden van de raad van toezicht (rvt) van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen hebben zichzelf in 2014 te veel loonsverhoging gegeven. De kantonrechter heeft bepaald dat zij 7000 euro aan salaris moeten terugbetalen aan de stichting. Dat meldt VOS/ABB.

In november 2015 trad de rvt af, omdat er een vertrouwensbreuk was ontstaan met de medezeggenschapsraad (mr). Over de loonsverhoging, die 275 procent bedroeg, was niet overlegd. Dat viel niet in goede aarde bij de mr. De voormalig leden van de rvt waren van mening dat zij recht hadden op een hoger salaris, onder meer omdat het aantal taken was toegenomen. De Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen moest naar eigen zeggen echter bezuinigingen doorvoeren. Daarop spanden de vijf oud-leden zelf een rechtszaak aan tegen de stichting.

De kantonrechter heeft nu bepaald dat de leden van de rvt geen recht hebben op extra geld. De Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen hoeft hun niets meer te betalen en wordt in het gelijk gesteld. De oud-leden moeten van de rechter zelfs het extra ontvangen salaris terugbetalen. Volgens de rechter was het besluit om het salaris te verhogen niet rechtsgeldig.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids