Scheidend bestuursvoorzitter Zuyd Hogeschool ontvangt Koninklijke onderscheiding

Karel van Rosmalen, scheidend voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding werd op 13 juli uitgereikt tijdens zijn afscheidsbijeenkomst bij Zuyd in Heerlen door Mirjam Clermonts-Aretz, burgemeester van de gemeente Meerssen. Het toekennen van de onderscheiding hangt onder meer samen met de vele verdiensten van Van Rosmalen voor zowel Zuyd als de regio Limburg. Met zijn voorzitterschap bij Zuyd van ruim tien jaar is Van Rosmalen een van de langstzittende bestuursvoorzitters in het hoger beroepsonderwijs in Nederland. Dit meldt Zuyd Hogeschool.

Onder leiding van Van Rosmalen heeft Zuyd zich ontwikkeld tot een ambitieuze kennisinstelling die zich richt op drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, trainingen en opleidingen voor professionals, en onderzoek voor bedrijven en instellingen.

Van Rosmalen heeft zich in diverse bestuurscolleges en gedurende vele jaren hardgemaakt voor het belang van verbinding in de regio en verbinding in het onderwijs. Dit blijkt onder meer uit de talrijke samenwerkingsverbanden en partnerships tussen Zuyd en andere partijen, die hebben geleid tot de totstandkoming van onder meer expertisecentra, het Kennis-As-programma en de Brightlands campussen. 

Van Rosmalen – die aan het werk blijft bij Zuyd tot en met 31 augustus – wordt per 1 september 2017 opgevolgd door dr. Luc Verburgh. Verburgh is momenteel voorzitter van het College van Bestuur van ROC Zadkine met vestigingen in en om Rotterdam. Per 1 september start Van Rosmalen onder meer voor een half jaar als interim-voorzitter van het College van Bestuur van Arcus College, een mbo-instelling in Heerlen en Sittard.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids