Logo_wetenschapstalent_new_scientist_logo

Ook dit jaar maken weer 25 jonge wetenschappers uit Nederland en Vlaanderen kans op de titel New Scientist Wetenschapstalent. De stembus voor de wetenschapsprijs van het populairwetenaschappelijke blad New Scientist is inmiddels geopend. Op 22 juni zal Nobelprijswinnaar Ben Ferigna de prijs uitreiken aan de verkozen winnaar tijdens het evenement New Scientist Live: Nobelprijs. Dit meldt New Scientist.

Tijdens het evenement in de Kleine Komedie in Amsterdam krijgen de kandidaten die in de top-5 geëindigd zijn bovendien de kans om zichzelf en hun onderzoek aan het aanwezige publiek te presenteren. Ben Feringa treedt op als hoofdspreker en via een een videobijdrage zijn ook de natuurkundigen en Nobelprijswinnaars Gerard 't Hooft en François Englert (Vrije Universiteit Brussel) van de partij.

Het is de derde keer dat Nederlandse en Vlaamse universiteiten talenten mogen nomineren voor de wetenschapsprijs. De redactie heeft uit alle nominaties een lijst van 25 kanshebbers samengesteld. Het publiek heeft nog tot en met maandag 5 juni de tijd om te stemmen op hun favoriet. Een vakjury zal de kandidaten daarnaast beoordelen op wetenschappelijke en maatschappelijke impact, originaliteit van het onderzoek en de mate van popularisatie. De publieksstemmen en het oordeel van de jury tellen elk voor 50 procent mee in de einduitslag.

Stemmen kan op de stempagina van New Scientist, hier vind u ook de profielpagina's van de 25 genomineerden met meer informatie over hun onderzoek. Meer informatie over het evenement New  Scientist Live: Nobelprijs en kaartverkoop via shop.newscientist.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids